Ervaringen

“De toon van het gesprek is anders met Inge dan met mensen uit het onderwijs. Zij snapt het.”, kregen we terug na de eerste bijeenkomsten van het Hb-Oudernetwerk Amsterdam-Amstelronde.

Evaluatieformulier na de Pedagogische Driehoekstraining: In gesprek met ouders van hoogbegaafde kinderen; jouw rol. 

Hoe heb je de training ervaren?

a. de inhoud: verdiepend, gericht op begrijpen en praktisch

b. de werkvormen: prettig, afwisselend visueel.

c. de houding en kennis van de trainer: deskundig, toegankelijk, enthousiast, gedreven

Dank je wel, Inge, voor deze inspirerende training!

 

Orion, SWV Amsterdam-Diemen

feb 2024

De samenwerking met jou heb ik als zeer prettig ervaren. 

Je hebt heel erg met ons mee gedacht zodat we een mooi programma op hebben kunnen zetten. Vanaf nu sta je in mijn lijst met contactpersonen dus ik, maar ook BLICK, weten je te vinden. 😊

 

Niki van der Poel

Voorzitter ‘Professionele leergemeenschap (H)BL’,  BLICK op onderwijs

Inge bezit kennisverhogende ervaring.

 

projectleider van een samenwerkingsverband. 

nov. 2023

Oudernetwerk HB een groot succes

Op 7 februari organiseerden we een bijeenkomst voor ouders met  leerlingen binnen de scholen van Amstelronde (PO) en Amstelland en de Meerlanden (VO). De avond is bedoeld voor ouders /verzorgers van kinderen die (vermoedelijk) hoogbegaafd zijn. Het was een groot succes.

Inge Planteydt startte de avond  en vertelde over haar onderzoek naar het opvoeden van hoogbegaafde leerlingen.  Dat leidde tot veel herkenning, waarna ouders onderling met elkaar spraken over hun eigen ervaringen, valkuilen en succesmomenten. Elkaar spiegelen en situaties in de opvoeding herkennen, bleek erg waardevol voor de aanwezigen.

april 2023

Een projectleider project hoogbegaafdheid: "Je bent voor ons het boegbeeld van de kennis over ouders van hoogbegaafde kinderen."

Whatsapp na het afsluiten van een casus van een gezin:

Jij heel erg bedankt voor de fijne samenwerking! Ik heb genoten van je deskundigheid, maar vooral van de energie waarmee je cliënten en ons te woord staat!

Van A, wijkteam, 2023

Uit de evaluaties van de driehoekstraining Ouders-wijs over de pedagogische driehoek aan expertteam van een samenwerkingsverband: 

- brengt bewustwording van de verschillende rollen en 'brillen' van ouders en beroepskrachten. 

- leuke voorbeelden! Heel levendig sprekend.

- heel kundig, veel ervaring, prettig, open, praktisch

- meteen toepasbaar

- beeldende werkvorm, dan onthoud ik het.

Aan ouders is geadviseerd contact op te nemen met Inge Planteydt van BlinQ, die gespecialiseerd is in opvoedondersteuning voor ouders van een hoogbegaafd kind. Door het gedrag van P (4 jaar) was snel actie nodig. Na een paar gesprekken geven ouders aan al meer concrete handvatten te hebben om te zorgen voor meer rust en uit de strijd te blijven. Ze krijgen psycho educatie en concrete tools waarmee ze aan de slag kunnen. Ouders pakken het geleerde snel op en zijn goed in staat om dit in de praktijk te brengen waardoor het thuis weer wat beter gaat. Het doel van de begeleiding van Inge Planteydt is om ouders een basis mee te geven , waarmee ze de uitdagingen van het hebben van een hoogbegaafd  kind kunnen ombuigen.

In het verslag van de casusregisseur van het Sociaal Team van een gemeente.

Ieder gezin zou een Inge moeten hebben...

gezin 2022


In de paar maanden dat Inge ons nu coacht merken wij al een wereld van verschil. Feilloos voelt Inge aan welke hulpbehoefte overeen komt met de uitingen van onze 8 jarige zoon. We zien de toekomst weer zonnig tegemoet!

Michel uit Waddinxveen.

Onze aanpak is met meer dan 50 % veranderd in vier gesprekken met jou. Van inzichten tot die kleine praktische tips. Die zijn zo waardevol!

Linda en Manuel.Jaren geleden heb jij ons ondersteund in onze zoektocht naar de juiste begeleiding van onze zoon F, die in groep 3 van de basisschool vastliep vanwege zijn hoogbegaafdheid. Dankzij de gesprekken met jou zijn wij de pittige jaren die daarop volgden redelijk zonder kleerscheuren doorgekomen en we hebben nog altijd profijt van jouw adviezen en ondersteuning.

M.M.

gezin vraagt opnieuw begeleiding voor hun andere kind.


Hoi Inge. Je zou wel benieuwd zijn hoe het is gegaan en het werkt! Gisteren heeft jouw advies over meer eigenaarschap en natuurlijke consequenties gewerkt. Ben super blij en verbaasd dat het vanzelf ging. C. werkte vanzelf mee! Bedankt!

S. uit H.

moeder van een "lastige" zoon


Ruim 2 jaar heeft Inge ons gezin begeleid. 2 hoogbegaafde zoons , waarvan 1 ook met autisme gediagnosticeerd en 1 kleine meid. In het begin waren wij (vooral de moeder) nog wat sceptisch. Hoezo alleen met ons als ouders voornamelijk aan de slag gaan?? De jongens zijn het "probleem" hoor! Wat hebben wij anders leren kijken naar opvoeden. Wij als ouders hebben ook aan zelfreflectie gedaan. Inge weet precies de snaar op de gevoelige plek te leggen maar met respect, zonder te oordelen! Onze nieuwe gezinsmotto is, wat zou Inge doen... hihi. Bedankt voor al je hulp, steun en wijze woorden! Je hebt ons gezin weer op de juiste rails gezet, nu gaan wij verder op dit spoor..

 

S en S

Wat zou Inge doen...


- zeer tevreden, ik vond de kundigheid zeer prettig

- de avond was te kort, ik heb behoefte aan meer info dan in een avond past. Graag vervolg.

- fijne sfeer/ presentatie/ inleider. 

- fijn: veel informatie en ik voelde me uitgenodigd om te reageren of vragen te stellen.

na de lezing in de Kristal, Rotterdam Alexander


Dank je wel voor je deskundige en prettige begeleiding!

D.J.

Antwoord na het ontvangen van de factuur.


Inge is fijn hè, je blijft praten gewoon!

14-jarige jonge dame

cliënte


Het gesprek vorige week was zeker steunend en verhelderend! Dank voor je snelle beschikbaarheid en kundige manier van ons in de spiegel laten kijken!

ouders na een individueel begeleidingsgesprek


Je bent enthousiast en positief · Je oordeelt niet maar adviseert · Je bouwt met ons een relatie op en hebt steeds meer een beeld van wat bij ons past · Je komt voorbereid bij ons thuis · Je past jouw aanpak naar behoefte aan aan onze wensen wat betreft de te bespreken onderwerpen, de werkvormen en de intervallen tussen de sessies Over de inhoudelijke kant vinden wij het effectief dat jij: · de theorie aan praktische adviezen koppelt en voorbeelden gebruikt vanuit jouw ervaring als moeder en als deskundige · het belang benadrukt van onze rol als ouders (1 hoek van de agogische driehoek) en wat wij voor ons kind kunnen betekenen namelijk verandering in zijn gedrag proberen te stimuleren. · ons sommige situaties vanuit een andere invalshoek laat zien namelijk die vanuit de belevingswereld van L.

evaluatie van een cliënt 


Hele fijne, bruisende sfeer, warm en open. Wat een dynamische dag! Ik heb zin in de volgende keer.

deelnemer trainingsmiddag Brielle


Ik ga hier rijker vandaan. Dank jullie.

deelnemer trainingsdag Brielle


Zoveel tools, zoveel geleerd; letterlijk life-changing. Je bent een fijn mens!

W. uit Gouda

deelnemer training Eigen-wijs opvoeden


Perfecte cursus, kan ik nog lang op door borduren!

B.S.

over Training Eigen-wijs opvoeden.


we zijn 'nog' bewuster aan het opvoeden, in die zin, dat we de "eigen-wijze"van hoogbegaafde kinderen nu meenemen.

deelnemer hele training Eigen-wijs opvoeden, Houten


Je kunt je inlezen in het onderwerp, soms heb je daar geen tijd voor. Als je hier naar toe gaat krijg je alles te horen. Moet je zeker tijd voor vrijmaken!

deelnemer training Eigen-wijs opvoeden te Houten


Het is het geld meer dan waard!

Babette, Houten

Over de training Eigen-wijs opvoeden te Houten:


Dank voor de fijne bijeenkomst afgelopen zondag. Soms piepen luikjes open die je eigenlijk alleen gecontroleerd en heel voorzichtig wilt open maken. Maar de sfeer in de groep is elke keer opnieuw zo veilig en prettig dat het als een warme deken om je schouders valt. Wat goed van jou en Simone dat het telkens opnieuw lukt om dit te orkestreren!

deelnemer trainingsmiddag Eigen-wijs opvoeden, Gouda


De lezing: Top! Humor en Kennis - mooie combi. Jullie hebben iets geraakt in mijn eigen ontwikkeling... dank je wel.

evaluatie lezing Houten


Gezellig, fijn begeleid, geeft veel herkenning. Goede tips en een luisterend oor. Goed dat er met een casus gewerkt wordt. Was eigenlijk te kort.

Aan Tafel met Blinq en Koo


Goede open, sfeer, interessante info, leerzaam, gezellig, humorvol, interactief, smaakt naar meer! Ik vond het een prettige, ongedwongen presentatie. De keuzemogelijkheid is een goed idee, maar je weet dat je wat mist. Wil meer horen over Web Eigen-wijs Opvoeden. Ik leerde op een andere manier naar mijn kind kijken. Moest veel schrijven omdat ik het zo leuk vond. Prima presentatievorm. Sfeer was leuk, gemoede(r)lijk. Geleerd dat je letterlijk sterker wordt van positief denken.

reactie uit evaluaties lezing Houten


Inge, ik wil je laten weten hoe blij ik ben dat ik jou ontmoet heb. Jij hebt goed geluisterd, tussen de regels door. Jij hebt mij mogelijkheden laten zien. Je hebt mij laten weten in welk proces ik zat en mij daarin gerustgesteld en tegelijkertijd gestimuleerd. Dit heeft ervoor gezorgd dat ik grip kreeg op mijn proces en vandaaruit nieuwe stappen ging zetten. Dank je wel voor je open en eerlijke houding.

Jannie


De avond heb ik als positief ervaren. Het was fijn om de thema's die aan bod kwamen te kunnen beinvloeden.

bezoeker van de interactieve lezing in Gouda


De lezing was informatief, gaf bevestiging en stof tot nadenken. De diagnose ADHD is misschien toch niet van toepassing.

een bezoeker van een interactieve lezing in Gouda


De lezing was speels, toegankelijk, informatief en breed. Ik heb nu meer inzicht in de complexiteit van hoogbegaafdheid.

een bezoeker van een interactieve lezing te Gouda


Veel praktijk kennis/ ervaring en theorie Ze weten op de vragen antwoord te geven en denken mee met nieuwe andere ervaringen Ze stimuleren mij om over mijn eigen opvoedstijl na te denken. Duidelijk verhaal, goede opzet van de avond

bezoekers thema-avond hoogsensitiviteit


Met je hoofd in de wolken en je voeten in de klei mag je met recht de zwarte band van de beginner dragen!

Tijl Koenderink

Oprichter en opleider bij Novilo bij mijn diploma-uitreiking


Door een opmerking van jou, ben ik het anders gaan doen. Je noemt de dingen gewoon bij naam. Dat heef me geholpen.

een contact na een gesprek


Doordat de herkenning zo groot is, is dat al troostend; gewoon te weten dat je niet de enige bent en dat je ergens advies kan vragen als je vast loopt. Je voelt de enorme betrokkenheid en dat jouw inlevingsvermogen daarbij groot is.

N.W

een client


Inge begrijpt heel goed wat het hoogbegaafde kind en zijn of haar ouders nodig hebben en handelt hiernaar. Ze komt vanuit de analyse tot duidelijke doelstellingen en kiest voor de juiste interventies om deze doelstellingen te bereiken. Haar persoonlijke inbreng heeft een heel positief effect op het welbevinden van het betreffende kind. Inge is in haar overdracht heel rustig en geduldig wat maakt dat mensen gemakkelijk iets van haar aannemen. Ze heeft een duidelijke visie omschreven waar je als ouder van een hoogbegaafd kind mee te maken krijgt en daaraan de mogelijkheden van handelen gekoppeld. Ze levert een grote bijdrage aan de totale HB omgeving door zich toe te spitsen op de opvoeding van Hb kinderen buiten school.

Novilo

beoordeling


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.